5 Σεπ 2017

Απάντηση στις ανακοινώσεις της κυρίας Σπινθούρη

Η διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου αντί να υπερασπιστεί το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στην επίθεση που δέχεται, υπερασπίζεται τη θέση της (δείτε τη σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ).

Και για ντα το κάνει αυτό, φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει ως ασήμαντη και κατασκευασμένη την είδηση ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ για μετακίνηση παθολόγου από το ΓΝΑΝ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παρά το ότι γνωρίζει ότι η είδηση είναι αληθινή και πραγματική. Γιατί σε συνεδρίαση του ΔΣ τον ιούλιο που υπήρχε ως θέμα η προκήρυξη δύο θέσεων παθολόγων επιμελητών Β για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας η κυρία Σπινθούρη μας είπε ότι από τη ΔΥΠΕ την ενημέρωσαν ότι θα αλλάξει ο νόμος και ότι το θέμα πρέπει να αναβληθεί για να προκηρυχθεί η μία θέση αργότερα σε βαθμό διευθυντή. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά τις συνενοήσεις που έγιναν για το συγκεκριμένο θέμα.

Παρόλαυτα προτιμά να μας παρουσιάζει εμάς ως ψεύτες για να φανεί καλή στη ΔΥΠΕ και στο υπουργείο.

Μας κατηγορεί μάλιστα αόριστα ότι αποσκοπούμε στη δημόσια προβολή, στην παραπληροφόρηση και στην εξυπηρέτηση προσωπικών, πολιτικών, ψηφοθηρικών ή άλλων διεκδικήσεων.

Δεν μιλά όμως συγκεκριμένα σε ποιους αναφέρεται,αφήνει δε και το εξόχως συκοφαντικό υπονοούμενο για "εξυπηρέτηση άλλων σκοπών"!

Ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Η διοικήτρια αντί να απαντά με επιχειρήματα επιλέγει τη γενική σπίλωση και τη συκοφάντηση όσων ασκούν κριτική με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που ανέλαβε ουδέποτε απάντησε επί της ουσίας σε όσα αναφέραμε για το Νοσοκομείο. Όλα πάντα είναι καλά και ανθηρά. Η ίδια είχε δηλώσει στο ΚΡΗΤΗ TV ότι στο Νοσοκομείο αρχές Ιουλίου θα λειτουργήσει το οδοντιατρείο. Μπήκαμε στο Σεπτέμβριο και δεν υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα γι΄αυτό το σοβαρό θέμα που απασχολεί κυρίως τους ασθενείς των κατώτερων οικονομικών στρωμμάτων της περιοχής. Η κυρία διοικήτρια βγάζει ανακοίνωση για "ασήμαντες και κατασκευασμένες ειδήσεις" αλλά μια ανακοίνωση για το πότε θα λειτουργήσει ξανά το οδοντιατρείο του Νοσοκομείου, δεν βγάζει. Τα ίδια και με την ορθοπεδική. Πέρασε όλο το καλοκαίρι με τις μισές ημέρες χωρίς εφημερεύοντα ορθοπεδικό και το μόνο που έκανε η κυρία διοικήτρια ήταν να υποχωρήσει στις απειλές του δημάρχου Ιεράπετρας που ζήτησε την παραίτηση της και να κόψει τις λίγες εφημερίες που γινόταν στο ΓΝΑΝ από ορθοπεδικό του Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ παράλληλα έστειλε και τις παιδιάτρους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ήρθε γαστρεντερολόγος στο ΓΝΑΝ και στη χειρουργική κλινική (όπου θα νοσηλεύονται τα περιστατικά του) το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για να βγάζει τις βάρδιες. Τα ίδια προβλήματα και σε άλλα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου. Κατά τα άλλα εμείς βγάζουμε ανύπαρκτες και κατασκευασμένες ειδήσεις.

Η κυβέρνηση παίρνει με ατομικές μετακινήσεις έναν έναν τους διοικητικούς υπαλλήλους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου κινδυνεύει με πλήρη αποστελέχωση, αλλά για τα σοβαρά αυτά ζητήματα η διοικηση του Νοσοκομείου δεν βγάζει ανακοινώσεις, ούτε απαντά, κατηγορεί μόνον για κατασκευασμένες και ανύπαρκτες ειδήσεις. Στα μαγειρία του Νοσοκομείου καταστρατηγείται εις βάρος του προσωπικού κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας με συναδέλφισσες να κάνουν 21 βάρδιες συνεχόμενες χωρίς ρεπό, η διοίκηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό και αποτελεσματικό γι΄αυτό και μας κατηγορεί και από πάνω για ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις.
Υπάρχουν πολλά προβλήματα για τα οποία έχουμε ζητήσει παρέμβαση της διοικήτριας χωρίς να δοθεί καμιά ουσιαστική λύση, ούτε καν ενημέρωση, όπως ζητήσαμε για το θέμα της πυρασφάλειας.

Καλό λοιπόν θα ήταν να ασχοληθεί με την επίλυση των πολλών προβλημάτων του νοσοκομείου και να αφήσει στην άκρη τη συκοφάντηση όσων ασκούν τεκμηριωμένη κριτική για όσα γίνονται στο Νοσοκομείο.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής, πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ