8 Δεκ 2015

Οι κυβερνήσεις φεύγουνε, ο κομματισμός στη δημόσια διοίκηση μένει....


Η διαδικασία που ακολουθείται από τη σημερινή κυβέρνηση για την αλλαγή διοικήσεων στα Νοσοκομεία δείχνει ότι το κομματικό κράτος ζει και βασιλεύει, ενώ η επιλογή να μείνουν χωρίς διοικητές τα Νοσοκομεία μέχρι να διοριστούν οι επόμενοι είναι πρωτόγνωρη και κρύβει μεγάλους κινδύνους για τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Την ώρα που ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα επιλεγούν οι αξιότεροι, το υπουργείο υγείας ακολουθεί τη διαδικασία των προηγούμενων χωρίς να διασφαλίζει διαφάνεια στη μοριοδότηση και στην αξιολόγηση των υποψηφίων. Παράλληλα, συνταξιούχος γιατρός (που έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στην πολεμική ενάντια στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου) δηλώνει δημόσια ότι έχει δεχτεί πρόταση να αναλάβει διοικητής στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ τοπικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος σε ιδιωτικές συνομιλίες διαβεβαιώνει ότι έχει μιλήσει με τον υπουργό υγείας για να αναλάβει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με την παύση του διοικητή από το Υπουργείο Υγείας θα μείνει χωρίς διοικητή για περισσότερο από ένα μήνα, ίσως και παραπάνω, ενώ είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία εναλλαγής των διοικητών δεν εξελίσσεται ομαλά αλλά μεσολαβεί κενό, και μάλιστα στη δυσκολότερη διοικητικά στιγμή τους έτους, που κλείνουν οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων.

Όπως φαίνεται η παύση των διοικητών πριν επιλεγούν αντικαταστάτες έχει αμιγώς κομματικά κίνητρα, αφού ο ίδιος ο υπουργός υγείας κατηγόρησε τους απερχόμενους διοικητές ότι δημοσιοποιούν τις ελλείψεις των Νοσοκομείων σε φάρμακα. Δηλαδή ο κατά τα άλλα μετριοπαθής κ. Ξανθός λειτουργεί εκδικητικά και με προφανή στόχο να υπάρξουν διοικήσεις στα Νοσοκομεία που θα κουκουλώνουν προς όφελος της κυβέρνησης τα προβλήματα και τις ελλείψεις που εμφανίζονται, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Δηλαδή οι κυβερνήσεις φεύγουνε, ο κομματισμός στη δημόσια διοίκηση μένει....