1 Οκτ 2015

Καλή η αντιμνημονιακή ρητορία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει όμως μια αντίφαση...

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ τις τελευταίες ημέρες εξέδωσε συνεχείς ανακοινώσεις στηλίτευσης της μνημονιακής πολιτικής και του 3ου μνημονίου (1, 2, 3), και πολύ καλά έκανε.

Υπάρχει όμως μια αντίφαση.

Πως γίνεται η ηγεσία της Δημοκρατικής Συνεργασίας (πρώην ΠΑΣΚΕ) από τη μια να καταγγέλλει το 3ο μνημόνιο και από την άλλη να χειροκροτεί και να στηρίζει προεκλογικά αυτούς που το ψήφισαν;

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την προεκλογική εκδήλωση του τομέα συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ με ομιλήτρια την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά και τις ανέβασε στο Facebook το μέλος της ΕΓ της ΠΟΕΔΗΝ Γ. Λαζαρίδης:

Το στέλεχος της Δη. Συ. μέλος της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ και πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Στ. Κουτσουμπέλης παρακολουθεί την ομιλία της Φ. Γεννηματά στην προεκλογική συγκέντρωση του τομέα συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ

ο Γ. Λαζαρίδης μέλος της ΕΓ της ΠΟΕΔΗΝ εκλεγμένος με τη ΔΗΣΥ με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική συγκέντρωση του τομέα συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ.

Οι παραπάνω συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουν τον πολιτικό φορέα της προτίμησης τους . Όμως, όπως και να το κάνουμε υπάρχει αντίφαση στο να στηρίζεις προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το 3ο μνημόνιο και μετά να καταγγέλεις τα μέτρα του 3ου μνημονίου και να καλείς τους συναδέλφους σε αγώνες για το καταργήσουν.
Αυτό βεβαίως ισχύει και για όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ-ΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) και για τους υποστηρικτές τους.
Στη δύσκολη φάση που βρίσκεται το αντιμνημονιακό συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας χρειάζεται να στηριχθεί σε στελέχη με  ειλικρινή στάση και καθαρές κουβέντες.
Με τις διγλωσσίες και τις υποκριτικές στάσεις του παρελθόντος, δεν πάμε πουθενά!
Γιώργος Μανουσάκης