30 Δεκ 2014

Σχετικά με την επιλογή του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το Μεραμπέλλο



Αυτές τις ημέρες γίνεται συζήτηση σχετικά με το άτομο από το Μεραμπέλλο που θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Από τα ονόματα που συζητιούνται είναι αυτά του Μανόλη Θραψανιώτη και του Μανόλη Αβραμάκη. Πρόκειται για δύο πρόσωπα με ακέραιο ηθικό χαρακτήρα και συνεπή και συνεχή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες. Ο δε Μανόλης Θραψανιώτης "ξελάσπωσε" αρκετές φορές με τις υποψηφιότητες του το Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ στα "πέτρινα χρόνια" που ο χώρος αυτός έψαχνε με το κιάλι τους υποψηφίους.
Σε κάθε περίπτωση αποτελούν πρόσωπα που αξίζουν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός χώρος θα βγει κερδισμένος από τη συμμετοχή τους, όποιος από τους δύο και αν επιλεγεί.
 
Όμως υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο που προτάθηκε και συζητείται και συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία ως πιθανή υποψηφιότητα. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του ΔΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης Γιώργο Αρακαδάκη, ένα πρόσωπο νέο αλλά με συνεχή συμμετοχή στα κοινά και στους κοινωνικούς αγώνες των τελευταίων ετών.
Ο Γιώργος δεν είναι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα πρόσθετε στην υποψηφιότητα του το θετικό στοιχείο του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία και σε χώρους πέρα από τους αυστηρά κομματικούς, πράγμα απαραίτητο για ένα χώρο που από το 5% βρέθηκε να διεκδικεί την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.
 
Σε κάθε περίπτωση τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες θα μελετήσουν όλες τις πιθανές υποψηφιότητες, θα τις αξιολογήσουν και θα καταλήξουν στις πιο κατάλληλες.
Το ζητούμενο είναι ο χώρος να παρουσιάσει το καλύτερο  ψηφοδέλτιο έτσι ώστε να συγκεντρώσει ένα υψηλό ποσοστό ψήφων που θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αυτοδυναμία ή στη διακυβέρνηση της χώρας. 
 
Γιώργος Μανουσάκης