17 Απρ 2013

Εξάωρη στάση εργασίας (09.00- 15.00) την Τετάρτη τα Δημόσια Νοσοκομεία (audio με συνέντευξη στον ΗΧΩ FM )




Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και εξάωρης στάσης εργασίας (9.00 - 15.00) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.00 και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Γιατροί και νοσηλευτές διεκδικούν ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών», που έχουν ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων. Απεργούν επίσης κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, προσλήψεις προσωπικού και καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου:

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας μετέχει στην προγραμματισμένη από την ΠΟΕΔΗΝ  εξάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17/4/13 από τις 09.00 π.μ. έως στις 3.00 μ.μ. και το Νοσοκομείο τις ώρες αυτές θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Ο πρόεδρος του  νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Γ. Μανουσάκης μας μίλησε για την στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την τετάρτη 17/4/13: