20 Ιουν 2012

Εδώ σε θέλω κάβουρα...


Τις τελευταίες δύο ημέρες έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος δηλώσεων στην Ιεράπετρα ενάντια στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη για το θέμα της παρέμβασης που έγινε από τον ίδιο ως εκπρόσωπο του τομέα υγείας του κόμματος προς τον υπηρεσιακό υπουργό υγείας κ. Κίττα στις 12/6/2012 σχετικά με τη διαδικασία τροποποίησης και εφαρμογής των "μνημονιακών" οργανισμών των Νοσοκομείων, των απαράδεκτων οργανισμών που υπέγραψε ο πρ. υπουργός Υγείας Ανδρ. Λοβέρδος δύο μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου.

Θεωρώ την επίθεση ενάντια στο συγκεκριμένο βουλευτή ιδιαίτερα άδικη, αφού ο Μιχ. Κριτσωτάκης έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα υγείας και των Νοσοκομείων με πολύ συχνές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες αφορούσαν και θέματα των Νοσοκομείων του νομού μας. Επίσης πάντα βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Ιεράπετρας που αγωνίζονταν (και αγωνίζονται) για το αναφαίρετο δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια υγεία.

Είναι δεδομένο για μένα ότι η παρέμβαση του δεν έγινε εν κρυπτώ (όπως συνήθιζε ο "πτέραρχος") αλλά με διαφάνεια και με συγκεκριμένη στόχευση που δεν είχε καμιά σχέση με το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Ιεράπετρας για ανάκληση του οργανισμού.

Άλλωστε, την ίδια ημέρα εκδόθηκε ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωση που αναδημοσιεύτηκε την ίδια μέρα σε δεκάδες ιστοσελίδες, τόσο πανελλαδικές, όσο και τοπικές.

Είναι υποκριτικό να επιτίθενται για το θέμα αυτό στο Μιχάλη Κριτσωτάκη πρόσωπα όπως ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σ. Αναστασάκης, που έστειλε στο εδώλιο του δικαστηρίου ως κατηγορούμενους τους κατοίκους που αγωνίστηκαν για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος δήμαρχος στο παρελθόν ουδέποτε έχει κατηγορήσει ονομαστικά άλλο βουλευτή, παρά το γεγονός ότι με τους ψήφους των δύο τοπικών βουλευτών Μ. Καρχιμάκη και Γ. πλακιωτάκη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 2 του νόμου 4052/12 καταργείται πλήρως ως διοικητική οντότητα.

Όταν ψηφίστηκε αυτός ο νόμος φέτος το Μάρτιο, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σ. Αναστασάκης δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στις ευθύνες των βουλευτών που τον ψήφισαν, γιατί πολύ απλά ανήκαν στα κόμματα που τον είχαν στηρίξει στις δημοτικές εκλογές (ΠΑΣΟΚ ΝΔ). Τώρα προβαίνει σε ονομαστική καταγγελία του Μιχ. Κριτσωτάκη λειτουργώντας όχι ως δήμαρχος αλλά ως κομματικός εγκάθετος!

Τα ίδια ισχύουν βεβαίως και για άλλους "αγωνιστές" που ξέχασαν στο συγκεκριμένο νόμο και τη συγκεκριμένη ρύθμιση που ενοποιεί από 1/1/2013 τους οργανισμούς των Νοσοκομείων του νομού, και βάλθηκαν να κηρύξουν ανεπιθύμητο ένα βουλευτή που έχει βρεθεί στο πλευρό τους τόσες φορές στο παρελθόν και που όλες του οι παρεμβάσεις κινούνται παντα στην κατεύθυνση της διαφύλαξης τους αγαθού της δημόσιας υγείας των πολιτών.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να ακούς τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Ιεράπετρα Γ. Καροφυλάκη να μιλά για γιαλαντζι αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Νοσοκομείου, τη στιγμή που ακόμα και ο ίδιος αποφεύγει να τοποθετηθεί στο θέμα του νόμου 4052/12 που καταργεί διοικητικά το Νοσοκομείο Ιεράπετρας από 1/1/2013.

Το θέμα πλέον είναι να δούμε τί στάση θα κρατήσουν απέναντι στο αίτημα κατάργησης των ρυθμίσεων του συγκεκριμένου νόμου όσοι σήμερα επιτίθενται στο Μ. Κριτσωτάκη.

Εδώ σε θέλω κάβουρα...