5 Δεκ 2011

Σχετικά με την οξεία επίθεση της δημοτικής αρχής Αγ. Νικολάου σε όσους ανέδειξαν το θέμα της καθαίρεσης των σκηνικών του "Νησιού"



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου την Τετάρτη 30/11/11 η παράταξη του δημάρχου Δ. Κουνενάκη και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Ελούντας Β. Μαυρικάκης έφεραν τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Ελούντας κ. Αρναουτάκη για να μιλήσει για τις αντιδράσεις όσων κατοίκων της επάνω Ελούντας είχαν σπίτια όπου είχαν τοποθετηθεί σκηνικά της σειράς "Το Νησί". Ο κ. Αρναουτάκης, αν και έχει προβλήματα υγείας, έδωσε σε όσους ήταν παρόντες στη συνεδρίαση να αντιληφθούν τί περίπου έχει συμβεί στο παρασκήνιο της υπόθεσης αυτής.

Σίγουρα υπήρχαν κάποιοι κάτοικοι που από την αρχή δεν ήθελαν να μείνουν τα σκηνικά εκεί.
Εν τούτοις, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου χωρίς να τους έχουν ακούσει, μιλούσαν πριν ένα χρόνο για ΜΟΝΙΜΗ παρουσία των σκηνικών στην Ελούντα και για ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης των "αποτυπωμάτων" των γυρισμάτων ως μια μοναδική δυνατότητα προβολής του τόπου και προσέλκυσης επισκεπτών (αυτά τα έλεγαν οι ίδιοι δημοτικοί παράγοντες που τώρα λένε ότι η πάνω Ελούντα έχει από μόνη της ομορφιά και ιστορία και δεν χρειάζεται τα σκηνικά για να προσελκύσει επισκέπτες).

Το θέμα είχε συζητηθεί το Γενάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να βρεθεί τρόπος να αναλάβει ο Δήμος της συντήρηση των σκηνικών. Όμως παράλληλα ασκήθηκαν πιέσεις στη δημοτική αρχή και από τους (λίγους) κατοίκους που δεν ήθελαν τα σκηνικά. Ο Δήμος υπό τις πιέσεις αυτές και υπό τη γνωστή αδυναμία του να δρα κατά βούληση, αφού πάντα υπάρχει το φόβητρο της επίτροπου του ελεγκτικού συνεδρίου(λες και αυτήν ψήφισαν οι δημότες στις εκλογές), υποχώρησε και δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να βρεθεί τρόπος να παραμείνουν μόνιμα τα σκηνικά στην Ελούντα, έστω και σε άλλο χώρο από αυτόν που είχαν τοποθετηθεί αρχικά. Παρά τις εξαγγελίες και τις συζητήσεις δεν κατέθεσαν την παραμικρή πρόταση σχετικά με το πώς θα αξιοποιηθεί η ευκαιρία προβολής των σημείων στα οποία έγιναν τα γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς. 

Τώρα σαν γνήσιοι πολιτικοί χαμαιλέοντες ξέχασαν αυτά που ίδιοι έλεγαν πριν από 10 μήνες, περί ανάγκης μόνιμης παραμονής των σκηνικών στην Ελούντα και περί ολοκληρωμένου σχεδίου που θα αναδεικνύει τον τόπο στον οποίο έγιναν τα γυρίσματα.
Για να καλύψουν τη μεταστροφή στη στάση τους βάζουν μπροστά τους κατοίκους που από την αρχή δεν ήθελαν την παραμονή των σκηνικών, και επιτίθενται με προβοκατόρικο τρόπο σε όσους ανέδειξαν το θέμα και τους απαράδεκτους χειρισμούς τους.

Με τον Κωστή Μαυρικάκη πολλές φορές έχω διαφωνήσει για κείμενα του, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι έκανε ζημιά στον τόπο επειδή δημοσιοποίησε το θέμα αυτό. Έπραξε αυτό που είχε υποχρέωση να πράξει, και αυτό που είχαν υποχρέωση και οι τοπικοί δημοσιογράφοι να πράξουν, αντί κάποιοι συγκεκριμένοι να ανακυκλώνουν τα επιχειρήματα περί επικινδυνότητας των σκηνικών.
 Ήθελα να 'ξερα, ένας δεν μπόρεσε να ανατρέξει σε όσα έλεγαν ο κ. Κουνενάκης και ο κ. Μαυρικάκης το Γενάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Στο παρακάτω video μπορείτε μετά το 1.10 να ακούσετε το δήμαρχο να λέει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θέλουμε να βρούμε τρόπο να μείνουν αποτυπώματα από τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς στην περιοχή μας για να αξιοποίησουμε την τουριστική προβολή, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.



Και αν σήμερα ο δήμαρχος Δ. Κουνενάκης κατακρίνει με τέτοιο τρόπο τη δημοσιοποίηση αυτού του θέματος ότι προκαλεί ζημιά στον τόπο, γιατί δεν κατέκρινε με τον ίδιο τρόπο όταν το Γενάρη ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας Β. Μαυρικάκης μετέφερε τη λανθασμένη πληροφορία στο δημοτικό συμβούλιο ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να κλέβουν τα σκηνικά, με αποτέλεσμα να γίνει σάλος σε όλη την Ελλάδα και να γραφτούν άρθρα και δημοσιεύσεις με τίτλο "Πλιάτσικο στα σκηνικά του νησιού";
Τότε δεν υπήρξε ζημιά για τον τόπο από τη μεταφορά αυτής της λανθασμένης πληροφορίας μέσα σε δημόσια και επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;





Ακόμη, ο δήμαρχος Δ. Κουνενάκης χρησιμοποίησε απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον του Στ. Κτενιαδάκη αναφέροντας ότι κάποιοι δεν αναγώρισαν την προσφορά της κοινωνίας, ενώ έβγαλαν χρήματα από αυτή την ιστορία. Νομίζω ότι αποτελεί προσβολή στο πρόσωπο του Στέλιου η αναφορά αυτή του δημάρχου, αφού αποτελεί ένα από τα βασικά πρόσωπα που βοήθησαν να αναδειχθεί το βιβλίο στην Ελλάδα και να γυριστεί το σίριαλ στην Ελούντα (υπήρχαν πιέσεις τα γυρίσματα να γίνουν στα Χανιά).
Σύμφωνα με τη λογική του δημάρχου όσοι δούλεψαν επαγγελματικά στην τηλεοπτική σειρά, δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για το θέμα της διχείρησης των σκηνικών και της προβολής του τόπου.
Άραγε ο ίδιος ο δήμαρχος Δ. Κουνενάκης προσφέρει ανιδιοτελώς στο Δήμο;
Δεν πληρώνεται για να προσφέρει το όποιο έργο προσφέρει;

Η τοποθέτηση του Στ. Κτενιαδάκη ενόχλησε τόσο πολύ το δήμαρχο γιατί προέρχεται από έναν άνθρωπο με τον οποίο γνωρίζονται καλά, και επειδή ο Στέλιος έγραψε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Ο Στέλιος Κτενιαδάκης δεν κατηγόρησε την τοπική κοινωνία, κατηγόρησε το δήμαρχο και το περιβάλλον του  έχοντας ζήσει από μέσα τα όσα έγιναν με τα γυρίσματα και με τα σκηνικά της τηλεοπτικής σειράς.
Χάρη στους χειρισμούς και τις ενέργειες του Στ. Κτενιαδάκη ο τόπος ωφελήθηκε πάρα πολύ, αλλά αυτό είναι κάτι που για το δήμαρχο φαίνεται ότι δεν έχει αξία...

Η οξεία επίθεση σε όσους ανέδειξαν το θέμα της καθαίρεσης των σκηνικών  της σειράς, δείχνει τον εκνευρισμό του δημάρχου και του περιβάλλοντος του για την προβολή της αδυναμίας και της ανεπάρκειας  τους να υλοποιήσουν αυτά που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί πριν 10 μήνες.