13 Οκτ 2011

"Δηλαδή η Χούντα πώς ήταν;"


Χαζεύοντας στο facebook, ξαφνικά είδα στο προφίλ ενός άγνωστου σε μένα χρήστη αυτή τη φωτογραφία από το σύνθημα που είχαμε γράψει το 2003 στο νεοαναγειρόμενο (για πολλά χρόνια) σπίτι του Μιχάλη Σφυράκη, του αδελφού του Γιώργη Σφυράκη, στην Παραλία Μιλάτου. 
Η έκπληξη μου ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα πόσο δημοφιλής στο facebook ήταν η συγκεκριμένη φωτογραφία, αφού μέχρι στιγμής την έχουν κοινοποιήσει στο προφίλ τους 54 άτομα!

 Βεβαίως το σύνθημα γράφτηκε εκεί το 2003 για να καυτηριάσει την προσπάθεια αναγκαστικής επιβολής του σχεδίου Καποδίστριας στην περιοχή μας από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 
 Τα χρόνια πέρασαν, το ΠΑΣΟΚ έφυγε από την κυβέρνηση το 2004, ο αγώνας μας δικαιώθηκε (προσωρινά), ο Μιχάλης κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να ολοκληρώσει την οικοδομή και το σύνθημα σβήστηκε. 

 Το ΠΑΣΟΚ ξανάρθε στην εξουσία το 2009 και ξαναεπέβαλλε αναγκαστικές συνενώσεις με τον Καλλικράτη.
 Όμως δυστυχώς επέβαλε και την πιο σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος, λειτουργώντας ως ορντινάτσα των βιομηχάνων και των πολυεθνικών.
 Το σύνθημα είναι λοιπόν ξανά (τραγικά) επίκαιρο. 
 Νομίζω ότι ο Μιχάλης πρέπει να ξαναδεί τη ντεκορασιόν του σπιτιού του και να το επαναφέρει την προτεραία κατάσταση, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο σύνθημα στον τοίχο!