21 Ιουλ 2011

Στο δήμο Αγ. Νικολάου δεν ήξεραν τί ακριβώς συμβαίνει με το σχολείο και μόλις έμαθαν αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τόσων μηνών



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου

Πλήθος προσβλητικών και απαξιωτικών σχολίων για το Δήμο Αγίου Νικολάου, έχουν αναρτηθεί σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους που ασχολούνται με την περιοχή της πρώην Kοινότητας Βραχασίου με αφορμή το Δημοτικό Σχολείο Βραχασίου.

Πολλά εξ αυτών υπερβαίνουν το μέτρο, ξεπερνούν τα όρια της κριτικής, μηδενίζουν, απαξιώνουν ανθρώπους, καταδικάζουν χωρίς να ξέρουν και εκφράζουν ένα πολιτισμό που θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει με τους ανθρώπους του Δήμου μας και της συγκεκριμένης περιοχής.
Θεωρούμε ότι εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν αλλά και φιλοξενούν τα συγκεκριμένα άθλια δημοσιεύματα.

Όλα αυτά βέβαια τα παρακολουθούμε στωικά εδώ και μήνες. Τώρα όμως ξεπέρασαν το μέτρο.

Κάποιοι λοιπόν ανακάλυψαν ότι «απεντάχτηκε» το Δημοτικό Σχολείο Βραχασίου από τον κατάλογο των έργων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Αυτοί που το διέρρευσαν σκοπίμως και έτσι αναδεικνύουν τη δική τους συγκρότηση και πολιτισμό, αυτοί που θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να σπιλώσουν ανθρώπους και να καταδικάσουν τις υπηρεσίες, αυτοί που συνεχίζουν να γράφουν ψέματα και να εγκαλούν, δεν φρόντισαν να ρωτήσουν…
Δεν φρόντισαν να ενημερωθούν ούτε από τον αρμόδιο μηχανικό ο οποίος ήταν στην Κοινότητα Βραχασίου και εξακολουθεί να διαχειρίζεται το θέμα, δεν φρόντισαν να μάθουν το ιστορικό της υπόθεσης, δεν φρόντισαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, διότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καταδίκη και η σπίλωση.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι: το υπ. Αριθ. Έγγρ. ΕΓ 38 Τ1/13922/ 8/07/2011 του ΟΣΚ που απευθύνεται στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, αφορά μια παλιά προγραμματική σύμβαση του 2009 ανάμεσα στον ΟΣΚ και τη Νομαρχία Λασιθίου με την οποία είχε αναλάβει η Νομαρχία την ευθύνη να εκτελέσει το έργο κατ΄ εντολή του ΟΣΚ. Αυτή και μόνο η σύμβαση καταργήθηκε!!!
Το Δημοτικό Σχολείο Βραχασίου ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΣΚ μέσω ΣΔΙΤ όπως παραμένουν το 2ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε ήδη με τον κ. Καρχιμάκη από χθες, επικοινώνησε επίσης με τα γραφεία του ΟΣΚ και επιβεβαίωσε τα παραπάνω.
Παρά ταύτα επειδή το θέμα έχει ακόμα δρόμο, προχωρούμε και σε άλλες ενέργειες. Το τοπικό ρυμοτομικό του Δημοτικού Σχολείου που ετοίμασε η παρούσα δημοτική αρχή γιατί δεν το είχε τελειώσει η προηγούμενη Δημοτική Κοινότητα, είναι έτοιμο εδώ και καιρό και περιμένει ένα και μόνο πράγμα. Την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Νεάπολης - Βραχασίου που αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού του Δημοτικού Σχολείου.
Στο πλαίσιο αυτό γίνονται συναντήσεις και επαφές οι οποίες βεβαίως δεν είναι ανακοινώσιμες, γιατί χρειάζεται να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, ώστε να έχουμε πολύ σύντομα την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού, όπως διαβεβαίωσε και σήμερα τον ΟΣΚ ο Δήμαρχος.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Ελπίζουμε να δημοσιευθεί το παρόν για την ενημέρωση κυρίως των πολιτών της περιοχής του Βραχασίου.

Άγιος Νικόλαος, 21/07/2011, Γραφείο Τύπου

Η απάντηση του δημάρχου Δ. Κουνενάκη και του γραφείου τύπου του Δήμου  δείχνει το επίπεδο και  το ήθος τους. 
Εδώ και τόσους μήνες κανείς δεν απαντά έπί της ουσίας σε όσα γράφονται στο διαδίκτυο αλλά και στον τοπικό τύπο για την αδυναμία και την αδιαφορία του Δήμου Αγίου Νικολάου για την περιοχή μας. Κανείς δεν απαντά για το ΚΕΠ, για το τεχνικό πρόγραμμα, για την απουσία των υπηρεσιών, για την κακή καθαριότητα, για την πλήρη απουσία στα πολιτιστικά. 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μίλησε μόνο μια φορά στην ΑΝΑΤΟΛΗ και δεν είπε εντελώς τίποτα. 
Σε δημόσιες διαδικασίες συνεδριάσεων στην περιοχή μας ο Δήμαρχος δεν έρχεται, αλλά προτιμά τους εκκλησιασμούς και τις συσκέψεις. Ο δήμαρχος Δ. Κουνενάκης απαξιώνει στην πράξη τον τόπο μας, αλλά και την Κοινότητα Βραχασίου από την οποία παρέλαβε και στο σημερινό κείμενο γράφει ακόμα και τον τίτλο της λάθος, αναφερόμενος σε "προηγούμενη  Δημοτική Κοινότητα¨...

Όμως όπως όλοι αντιλαμβάνονται, εδώ και 6 1/2 μήνες ο Δ. Κουνενάκης στην περιοχή μας το μόνο που προσπαθεί να κάνει (και μάλιστα όχι επιτυχημένα) είναι να προωθήσει τις μελέτες και τα έργα που ξεκίνησε η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή.   Χαρακτηριστική περίπτωση αγνώμονα,ο δήμαρχος δεν εκτιμά την εκλογική υποστήριξη που έλαβε από την προηγούμενη κοινοτική αρχή Βραχασίου και προσπαθεί συνεχώς να απαξιώνει το έργο της. Στη σημερινή ανακοίνωση καταφέρεται έμμεσα εναντίον της αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η "μικρή και αδύναμη" Κοινότητα Βραχασίου κατάφερε να συντάξει και να προωθήσει το φάκελλο για ένα τόσο σημαντικό έργο. Με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν έχει "ξεχάσει" να αναφερθεί στο ότι η  Κοινότητα Βραχασίου κατάφερε να αναθέσει και να προωθήσει τη σύνταξη της μελέτης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Σισίου και Μιλάτου, μελέτη που πρόσφατα εγκρίθηκε, σε αντίθεση με την αντίστοιχη μελέτη για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Αγίου Νικολάου, που η σύνταξη και η ανάθεση της έχει κολλήσει εδώ και καιρό!

Τώρα λοιπόν που θεώρησε ότι "έχει το πάνω χέρι" με την υπόθεση του σχολείου αποφάσισε να μιλήσει για προσβλητικά και απαξιωτικά σχόλια για το Δήμο Αγ. Νικολάου. 
Όμως η αλήθεια δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζει ο Δημήτρης Κουνενάκης. 
Εχθές που δημοσίευσαν ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ το έγγραφο δεν ήξερε ούτε ο ίδιος τί ακριβώς συμβαίνει. Και λέει ψέμμα ότι δεν έγιναν ερωτήματα στο δήμο Αγίου Νικολάου για το θέμα. Έγιναν ερωτήματα από δημότες και δεν υπήρχε απάντηση από το Δήμο. Δεν ήξεραν ΄σε τί ακριβώς αναφέρεται το έγγραφο. 
Σήμερα έμαθαν, όπως μάθαμε και όσοι δημότες προβληματιστήκαμε και ρωτήσαμε εκεί που έπρεπε (όχι βέβαια στο βουλευτή - γραμματέα - υπερυπουργό).

Είναι εκ των πραγμάτων προφανές ότι το γραφείο τύπου του δήμου Αγ. Νικολάου και ο δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους μόλις ΄ένιωσαν ότι -έστω και από σπόντα- τους καταμαρτυρούν κάτι που δεν ισχύει΄. 
Τόσους μήνες που τους καταγγέλουμε για αδιαφορία και αδυναμία παρέμβασης στην περιοχή για υπαρκτά και σοβαρά θέματα αποφεύγουν να απαντήσουν. Αυτό είναι ήθος και το επίπεδο του δημάρχου που μόλις βρήκε ευκαιρία έσπευσε να βάλει τον εαυτό του στη θέση του θύματος, όπως ακριβώς με συνέπεια έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο δήμαρχος Νεάπολης Ν. Καστρινάκης. Τελικά, δεν διαφέρουν σε πολλά...

Γιώργος Μανουσάκης