4 Ιουλ 2011

Για την ανακοίνωση του κ. Πτέραρχου

Ένα από τα κεντρικά πανό στην πλατεία συντάγματος.  

Έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μια ανακοίνωση  του κ. Πτέραρχου σχετικά με τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών, με την οποία επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ακροδεξιά (!).
Πρόκειται για μια θρασύτατη ανακοίνωση με εμφανή στόχο να συσπειρώσει  τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με τη λογική της αντιπαράθεσης με άλλα κόμματα και άλλους πολιτικούς χώρους.
Αυτό που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ο κ. Πτέραρχος είναι ότι μεγάλο τμήμα των πολιτών έχουν γυρίσει την πλάτη σε ΟΛΑ τα κόμματα του Κοινοβουλευτικού συστήματος, που μόνο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό δεν είναι. Αυτοί που φτύνουν και γιουχαϊζουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομματικά στελέχη και ψηφοφόροι κανενός κόμματος. Είναι πολίτες που πίστεψαν και ψήφισαν το "λεφτά υπάρχουν" και τους προέκυψε το "μαζί τα φάγαμε". Είναι πολίτες που στις επόμενες εκλογές δεν θα πάνε καθόλου να ψηφίσουν γυρίζοντας την πλάτη σε αυτό το στημένο παιχνίδι των εκλογών της κοινοβουλευτικής κεφαλαιοκρατίας. 
Αυτό που ζούμε στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Πρόκειται για την εφαρμογή της πιο άδικης για το λαό πολιτικής από τον πόλεμο και μετά. Εργασιακά δικαιώματα που χρειάστηκαν δεκαετίες αγώνων να κερδηθούν, καταργούνται από τη μια μέρα στην άλλη υπό το συνεχή εκβιασμό μιας χρεοκοπίας που οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές ομολογούν ότι είναι εν τέλει αναπόφευκτη. Το εισόδημα των μισθωτών έχει μειωθεί κατά το 1/3 σε δύο χρόνια, ενώ η ανεργία έχει διπλασιαστεί. Την ίδια στιγμή η φοροδιαφυγή και η φοροπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρήσεων ανθεί, όπως δείχνουν και τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης.
Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Πτέραρχος ότι το φτύσιμο και το γιουχάϊσμα είναι πολύ ευγενείς τρόποι αντίδρασης των πολιτών απέναντι σε όσα κάνει η κυβέρνηση του, η κυβέρνηση της τρόϊκας και των οικονομικών συμφερόντων, η κυβέρνηση των στελεχών που έχουν το θράσος να αυτοδιαψεύδουν τους εαυτούς τους από τη μια μέρα στην άλλη.
Και βεβαίως καλό είναι να καταλάβει ο κ. Πτέραρχος ότι ούτε ο ίδιος είναι στο απυρόβλητο, αυτός που συνηθίζει να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για ρουσφετολογική πολιτική, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε το δικό του ρουσφετολογικό παρελθόν και παρόν, και έχουμε μάτια και βλέπουμε ποιους έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση του και με ποια κριτήρια σε όλες τις κρατικές θέσεις-κλειδιά στο νομό.