18 Ιουν 2011

Επίθεση Πάγκαλου στους «Αγανακτισμένους»


Στο «στόχαστρο» του Θόδωρου Πάγκαλου βρέθηκαν οι «Αγανακτισμένοι» στης πλατείας Συντάγματος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση σε όσους συγκεντρώνονται στην πλατεία και τόνισε ότι καθοδηγούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προπηλακίζουν πολιτικούς.

Ο κ. Πάγκαλος χώρισε την πλατεία των «Αγανακτισμένων» σε δύο μέρη, στους δεξιούς και στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα είπε: «Η πάνω πλατεία είναι της δεξιάς τάσης. Αν είδατε προχθές πήγαν εκεί οι μασκοφόροι και οι κουκουλοφόροι. Από εκεί εκδιώχθηκαν. Μετά πήγαν στην κάτω πλατεία και τους αγκάλιασε και τους προστάτευε από την αστυνομία. Εκεί ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Πάγκαλος άφησε να εννοηθεί ότι το κίνημα των «Αγανακτισμένων» φθίνει μέρα με τη μέρα καθώς όπως ο ίδιος τόνισε πέρασε από την πλατεία Συντάγματος χθες το βράδυ και είδε 50 άτομα, μερικά πανό και 100 «τσαντίρια».

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέα επίθεση και στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον ως «κόμμα των τραμπούκων».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «Ο κ. Τσίπρας μέσα στη Βουλή και η εφημερίδα του καθοδηγούν και εμπνέουν τους τραμπούκους. Είναι το κόμμα των τραμπούκων. Θίγουν την αξιοπρέπεια μου και πολλών Ελλήνων».

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους».

Αναφερόμενος στη λειτουργία των οργανισμών του δημοσίου επεσήμανε: «Αν έχεις το δικαίωμα να απολύσεις, τότε μπορεί ο οργανισμός να λειτουργήσει όπως οι επιχειρήσεις που υπάρχουν στην ελεύθερη αγορά.. Αν δεν έχεις το δικαίωμα να απολύσεις δεν έχεις επιχείρηση, έχεις υπουργείο».

Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πρέπει: «Να περιοριστεί η μονιμότητα σε αυτά που είναι καθοριστικά, όπως ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός, ο εκπαιδευτικός, ο εφοριακός». Για τη φράση του «μαζί τα φάγαμε» αποκάλυψε ότι γράφει βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Ερωτηθείς σχετικά με το «ναυάγιο» συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, σημείωσε ότι είναι υπέρ της συνεργασίας και πρόσθεσε ότι αυτό που δεν λειτούργησε είναι ότι ο κ. Σαμαράς δημοσιοποίησε τη συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου «κατά τρόπο θριαμβευτικό».

Στο πεδίο της οικονομίας δήλωσε πως υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις στην οικονομία, δεδομένου ότι θα έχουμε θετικό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό μας.

Σχολιάζοντας τη στάση του βουλευτή Αλ. Αθανασιάδη υπογράμμισε που έχει δηλώσει ότι δεν ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ είπε ότι εκλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του έθνους και όχι τον πολιτών του νομού Κοζάνης.

«Το υβρεολόγιο δικαιολογεί την παρουσία του στην κυβέρνηση»

«Το ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πάγκαλου στη ΝΕΤ, δικαιολογεί και την παρουσία του στη νέα κυβέρνηση. Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής» τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωση του με αφορμή τη συνέντευξη του Θ. Πάγκαλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας».

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι: «Η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει χαθεί ανεπιστρεπτί και το καράβι της κυβέρνησης μπάζει νερά από παντού. Θα τους πνίξουν η οργή και ο πόνος των ανέργων και της κοινωνίας που γεννά η ανάλγητη πολιτική τους . Ο λαός μας, με πείσμα και υπερηφάνεια, θα ρίξει την κυβέρνηση με ειρηνικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες».

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Real.gr