26 Ιουν 2011

Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης


Έχει περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του μνημονίου και ήδη διαφαίνονται μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές. Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη του 2009 οι Έλληνες πολίτες ευελπιστούσαν από ένα σοσιαλιστικό κόμμα, ισότητα, διαφάνεια, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη. Ένα χρόνο μετά ο λαός βιώνει μια πολιτική με αντιλαϊκά μέτρα, αναξιοκρατία και ένα διεφθαρμένο δημόσιο τομέα που δε θυμίζουν σε τίποτα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στην κατάσταση την οποία βρίσκονταν η χώρα μετά την πενταετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οικονομία χρειάζονταν βαθιές τομές και δραστικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Οι πολιτικές, όμως, που εφαρμόστηκαν ως τώρα πλήττουν τη μικρομεσαία τάξη, το χαμηλοσυνταξιούχο, τον άνεργο. Η αύξηση της φορολογίας, η περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αποκρατικοποιήσεις, οι απολύσεις στην ουσία εξυπηρετούν το κεφάλαιο και κατακερματίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά.

Ως ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου αποτελώντας σπουδάζουσα νεολαία οφείλουμε, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν, να δώσουμε το βροντερό παρόν στις εξελίξεις και να διαδραματίσουμε ένα σημαντικό ρόλο παίρνοντας θέση όχι μόνο στα θέματα που αφορούν τον τομέα της παιδείας, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης. Όπως κινηθήκαμε στις κινητοποιήσεις του άρθρου 16, στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ΣΤΕΦ και στον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων στα υπόλοιπα τμήματα των ΤΕΙ, στο πρόβλημα με τους ωρομίσθιους καθηγητές, στα μέτρα που πάρθηκαν κατά
το μνημόνιο Ι, έτσι και τώρα υψώνουμε το ανάστημά μας ως η μόνη αυτόνομη φοιτητική παράταξη και κατακρίνουμε το ΠΑΣΟΚ στα σημεία εκείνα που θίγουν τους συμφοιτητές και τους συμπολίτες μας. Είμαστε έτοιμοι να πρωτοστατήσουμε ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ εάν δεν αλλάξει πορεία. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να αφυπνιστεί και να ξεσηκώσει όλη την κοινωνία έτσι ώστε να μη χαθούν δικαιώματα που αποκτήθηκαν με πολλούς αγώνες και θυσίες. Πρέπει να είναι μαζικό και πρωτοπόρο για να διαμορφώσει τις εξελίξεις στη νέα εποχή.

Κλείνοντας πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε όλους πως ζητάμε ξεκάθαρες κουβέντες, διαφάνεια, ισονομία, αξιοκρατία, ένα κράτος δικαίου. Επιτέλους κάποιοι να συνειδητοποιήσουν το ρόλο που έχουν στο κοινοβούλιο και να πράξουν ανάλογα έτσι ώστε η χώρα να βγει από την κρίση, να ανέβουν οι ρυθμοί ανάπτυξης και να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των Ελλήνων. Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε καλύτερη ποιότητα σπουδών, ένα καλύτερο παρόν και ένα δίκαιο μέλλον.

Αγωνιστικά
ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου

Aναδημοσίευση από την ιστοσελίδα 2810.gr