21 Ιουν 2011

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου


Μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής διαδήλωση, έζησε το πρωί της Τρίτης (21/6), η πόλη του Αγίου Νικολάου. Τη διαδήλωση των αστυνομικών υπαλλήλων Λασιθίου, που μαζί με τους συναδέλφους τους, πυροσβέστες και λιμενικούς, διαμαρτύρονται για τη περικοπή μισθών και επιδομάτων, αλλά την έλλειψη προσωπικού, που οδηγεί πλέον σε μείωση του αισθήματος ασφάλειας σε πρωτοφανή επίπεδα αγωνίας, ειδικά στην ύπαιθρο.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας άρχισε με τη συγκέντρωση των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, όπου ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Κώστας Τσαγκουρνής, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ήδη το προσωπικό, με κύριο της μείωση κατά 25% του μισθού που η πολιτεία θέλει να επιβάλλει, αλλά και επιδομάτων, καθώς και την έλλειψη του προσωπικού που υφίσταται η διοίκηση.

Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί, προέδρων σωματείων και φορέων, υπέρ των αστυνομικών.

Ακολούθησε η πορεία των αστυνομικών, με στολές οι περισσότεροι, μέσα στη πόλη του Αγίου Νικολάου με κατάληξη τη Περιφερειακή Διοίκηση Λασιθίου όπου επιδόθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας και η διαδήλωση στη συνέχεια διαλύθηκε ήσυχα.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 21-6-2011 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για την έλλειψη προοπτικής, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον από την έκρηξη της ανεργίας, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Eλληνικού Λαού .

Το επερχόμενο νέο μνημόνιο τίθεται ταφόπλακα σε όποια όνειρα και ελπίδες είχαν απομείνει στον Έλληνα Πολίτη , από το τεράστιο βάρος που φορτώνεται στις πλάτες του και καλείται να επωμισθεί τις συνέπειες από την ασύδοτη διαχρονική δράση αυτών που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα προς όφελος τους και που ακόμα παραμένουν στο απυρόβλητο.

Το διακύβευμα για μας τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας είναι να μην μετατραπούμε εμείς σε μηχανισμό απορρόφησης των ισχυρών κραδασμών από τις πολιτικές που οδήγησαν τη Χώρα μας σ' αυτό το αδιέξοδο και να μετατραπούμε σε «σάκο του μποξ» για ανομήματα άλλων.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με την αστυνομική καταστολή.

Η ανέχεια που βιώνει κάποιος που για να μπορέσει απλά και μόνο να φάει κάτι για να κρατηθεί στη ζωή τον οδηγούν σε σκέψεις και πράξεις πρωτόγνωρες για τον περήφανο λαό μας ενώ δίνει άλλοθι για την έξαρση της εγκληματικότητας φαινόμενα που δεν λύνονται και δεν πρέπει να λύνονται μόνο με αστυνομικά μέτρα.

Γι' αυτό το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα αγωνιά πως θα σταθούν όρθιοι οι Οργανισμοί μας για να επιτελούν την θεσμική τους και μόνον αυτή αποστολή αλλά και οι εμείς ως ένστολοι εργαζόμενοι σ' αυτούς.

Έχουμε βιώσεις και εμείς την κάθετη μείωση των αποδοχών μας που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια επιβίωσης ενώ μια νέα μείωση θα μας οδηγήσει στην ανέχεια και την εξαθλίωση .

Βιώνουμε καθημερινά την έλλειψη προσωπικού τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει και ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής.

Τονίζουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την περαιτέρω οικονομική – κοινωνική – βιοτική μας υποβάθμιση.

Καταγγέλλουμε:

  • την άδικη και απαξιωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης προς τους απλούς εργαζόμενους πολίτες και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας,
  • την επικίνδυνη περιστολή του προϋπολογισμού των σωμάτων ασφαλείας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των υπαλλήλων και μειώνει τη δυνατότητα επέμβασης του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
  • Την άδικη και απαξιωτική αντιμετώπιση του χαμηλόβαθμου αστυνομικού πυροσβέστη Λιμενικού στο νομό μας


Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και δηλώνουμε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ :

  • ΟΧΙ στις περικοπές και στην απαξίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας
  • ΟΧΙ στη περεταίρω λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος μας και στη μείωση των πενθημέρων και των νυχτερινών μας
  • ΟΧΙ στην διάλυση και περεταίρω υποβάθμιση των Υπηρεσιών
  • ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα


  • ΝΑΙ στην αναγνώριση της επικινδυνότητας των επαγγελμάτων μας
  • ΝΑΙ στη μεταρρύθμιση και τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας
  • ΝΑΙ στις προσλήψεις νέων συναδέλφων και την ενίσχυση των υπηρεσιών του Νομού
  • ΝΑΙ στις αξιοπρεπείς συντάξεις

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο των αιτημάτων μας και για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας για όλους τους πολίτες του νομού μας , έχοντας συμπαραστάτη προς αυτό, το σύνολο των πολιτών του, που συμμερίζονται τους προβληματισμούς μας και βιώνουν και αυτοί τα δεινά της οικονομικής αυτής επέλασης.

Άγιος Νικόλαος 21 Ιουνίου 2011

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν. Λασιθίου
Κώστας Τζαγκουρνής

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Υ.Κ.
Γιάννης Παρσωτάκης

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Π. ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ Σ.Α.Κ.
Μιχάλης Βασιλάκης

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ρ/Σ Αγ. Νικολάου 104.4