10 Ιουν 2011

Ο υπερυπουργός Λασιθίου


Κατά τη σημερινή επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή και του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στη σχετική συνάντηση που έγινε με το σύλλογο εργαζομένων, διατύπωσα μεταξύ άλλων την προσωπική άποψη ότι οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα των συνενώσεων των Νοσοκομείων στο νομό Λασιθίου θα καθοδηγηθεί και θα υπαγορευτεί από το βουλευτή Λασιθίου και Γραμματέα του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη. 
Λίγες ώρες μετά έγινε γνωστή η συνάντηση των εκπροσώπων της Ιεράπετρας (Δημάρχου, Μητροπολίτη!) με τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη, η οποία έγινε -όχι στο υπουργείο υγείας- αλλά στο γραφείο του Μ. Καρχιμάκη στο ΠΑΣΟΚ παρουσία και του ίδιου
Στη συνάντηση αυτή ο υφυπουργός υγείας (πολύ πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για τη ΔΥΠΕ Κρήτης μετά τον περίφημο "διάλογο") ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας θα συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόνομη διοίκηση, με 60 κλίνες και με πλήρη λειτουργία των βασικών κλινικών. 
Πάνε δηλαδή περίπατο οι προτάσεις του νέου διοικητή της ΔΥΠΕ Π. Καρατσή, του υποδιοικητή κ. Καλογιαννάκη και του καθηγητή Κυριόπουλου που πρότειναν να μετατραπούν τα Νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου και να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ως Νομαρχιακό.
Μάλιστα για τη συνάντηση και τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας εκδόθηκε ανακοίνωση όχι από το Υπουργείο, αλλά από το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.




Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι ο όποιος διάλογος με τον Υπουργό Υγείας και το Υπουργείο είναι προσχηματικός, γίνεται για να γίνεται, ενώ οι πραγματικές αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με τη βούληση του Γραμματέα και υπερυπουργού Λασιθίου Μ. Καρχιμάκη.
Μένει τώρα να δούμε αν η δέσμευση ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας θα συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόνομη διοίκηση, χωράει στην πρόβλεψη της πρόσφατης τροπολογίας του Υπ. Υγείας περί συνδιοίκησης Νοσοκομείων με ένα κοινό  Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά με ξεχωριστό Συμβούλιο Διοίκησης ανά Νοσοκομείο. Αν γίνει αυτό με τα Νοσοκομεία του νομού μας, αποκλειστικός στόχος θα είναι η κάλυψη των στελεχιακών κενών με μετακινήσεις προσωπικού από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, κάτι που θα είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη για τους εργαζόμενους σε όλα τα Νοσοκομεία!