8 Ιουν 2011

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Αγ. Νικόλαος 8 Ιουνίου 2011

~ Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 1η Ιουνίου και δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

~ Την Τρίτη 7/6 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου και έγινε η συγκρότηση του σε σώμα. Αυτή είναι:
Πρόεδρος: Γιώργος Μανουσάκης
Γ.Γραμματέας: Δαμιανός Χαλκιαδάκης
Αντιπρόεδρος: Ιπποκράτης Μανουσάκης
Ταμίας: Δέσποινα Χαβάκη
Υπεύθυνος τράπεζας αίματος: Ανδρέας Λαμπράκης
Μέλη: Περβολαράκης Αντώνης, Τσαμάνδουρας Γιάννης

~ Επίσης, να ενημερώσουμε ότι μετά από επικοινωνία με το γραφείο μισθοδοσίας του Νοσοκομείου ενημερωθήκαμε ότι οι οφειλόμενες αμοιβές για τις  υπερωρίες-εξαιρέσιμα των μηνών Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθούν με το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ενώ είναι πολύ πιθανόν να καταβληθούν  μαζί και  οι οφειλόμενες αμοιβές για τις  υπερωρίες-εξαιρέσιμα των μηνών Φεβρουαρίου  - Μαρτίου, η κατάσταση για τις οποίες έχει επίσης σταλεί στην ενιαία αρχή πληρωμών.

~ Πρέπει ακόμη να ενημερωσουμε ότι στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 24 Μαϊου 2011, στο άρθρο 41 προβλέπεται η επέκταση του ωραρίου όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τις  7.5 ώρες στις 8, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι σε οκτάωρες βάρδιες δεν θα αμοίβονται πλ έον για το επιπλέον μισάωρο ως υπερωρία , ενώ όσοι μέχρι ΄σήμερα εργαζόταν 7.5 ώρες , θα πρέπει να εργάζονται πλέον 8 ώρες.

Το ακριβές κείμενο της ρύθμισης που ψηφίστηκε αναφέρει:
Άρθρο 41
Ώρες εργασίας υπαλλήλων δημοσίου, ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ
H παρ. 5 του άρθρου 1 του Ν. 1157/1981 (ΦΕΚ 126 Α’) «Περί κυρώσεως της από 29 Δεκεμβρίου 1980 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας «περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδος εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων» και τροποποιήσεως διατάξεων ταύτης» τροποποιείται ως εξής:
«5. α) Οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας ορίζονται σε σαράντα (40):
αα) για τους μόνιμους και τους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, καθώς και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και όσων ακολουθούν το ωράριο αυτών.
Πρέπει να πούμε ότι σχετική ενημερωτική εγκύκλιος δεν έχει έρθει ακόμα στο Νοσοκομείο μας, αφού  ο νόμος δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα σε ΦΕΚ, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

~ Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκυρήξει την Πέμπτη 9/6/2011 5ωρη στάση εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκέντρωση των υγειονομικών της Αττικής στις 10.30π.μ. στο Υπουργείο Υγείας, ενώ αναμένεται η προκύρηξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την ημέρα που θα κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή, με πιο πιθανή ημερομηνία τις 15 Ιουνίου.

Την Παρασκευή 10 Ιούνη 2011 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους; Νίκο Χουντή Ευρωβουλευτή και Μιχάλη Κριτσωτάκη βουλευτή Ηρακλείου θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο μας. Καλούνται οι συνάδελφοι σε συγκέντρωση στις 1.30 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων (1ος όροφος) όπου θα μας αναπτύξουν τις απόψεις τους για το θέμα της Υγείας στο Νομό μας αλλά και γενικότερα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώνονται για τις δράσεις και τις ανακοινώσεις του συλλόγου, καθώς και για άλλα νέα και εξελίξεις, από το ιστολόγιο του συλλόγου στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση :
http://syllogosgnan.blogspot.com/