25 Μαΐ 2011

Στη νοτιοδυτική πλευρά του υγρότοπου του Αλμυρού


Ένα από τα πιο όμορφασημεία του υγρότοπου του Αλμυρού, έξω από τον Άγιο Νικόλαο, είναι αυτό που βρίσκεται από την πλευρά της εθνικής οδού, δίπλα στο εκκλησάκι της Ανάληψης. 
Υπάρχουν εκεί πηγές που αναβλήζουν μέσα στο νερό, λεύκες και καλαμιές, πάπιες και χήνες, ενώ η πρόσβαση στο σημείο αυτό είναι πολύ εύκολη σε όλους τους επισκέπτες, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το δρόμο. Δυστυχώς αυτό δημιουργεί και προβλήματα, αφού μέσα στο νερό του υγρότοπου υπάρχουν αρκετά σκουπίδια που προφανώς έχουν πεταχτεί από περαστικούς επισκέπτες.
 Επίσης η πρόχειρη περίφραξη από πλαστικό πλέγμα (που έχει τοποθετηθεί για να μην βγαίνουν οι πάπιες και οι χήνες στο δρόμο) έχει καταστραφεί σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα τα πτηνά να φτάνουν κάποιες φορές μέχρι και το οδόστρωμα της εθνικής οδού.

Καλό θα ήταν, μετά την πρόσφατη επιτυχημένη εκδήλωση οριοθέτησης του υγρότοπου από την πλευρά της παραλίας που έγινε από την Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου πριν από δύο εβδομάδες, να γίνει και κάποια σχετική δράση και από την πλευρά αυτή του υγρότοπου, αφού χρειάζεται καθαρισμός της όχθης και του πυθμένα και αντικατάσταση του πρόχειρου πλαστικού πλέγματος με κάτι πιο σταθερό και πιο συμβατό αισθητικά.

Το πλαστικό πλέγμα βρίσκεται σε κακό χάλι

Διάφορα σκουπίδια στον πυθμένα του υγρότοπου
Βεβαίως το μέρος είναι πανέμορφο