14 Απρ 2011

Με απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνονται συμβασιούχοι


Χαμόγελα χαράς για τους συμβασιούχους του Δημοσίου με την απόφαση του Αρείου Πάγου, μια και τα αιτήματά τους εισακούστηκαν και θα μονιμοποιηθούν. Με χειροκροτήματα και σαμπάνιες γιόρτασαν τη νίκη τους και, νιώθοντας πραγματικά δικαιωμένοι, άρχισαν να φωνάζουν «Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη» και να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες (εμείς το μάθαμε από γνωστό εργατολόγο της Αθήνας), έγινε δεκτή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η προσφυγή των καθαριστριών του ΟΠΑΠ για τη μονιμοποίησή τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 26 αεροπαγίτες έκριναν υπέρ της μονιμοποίησης και 20 κατά.

Οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κεκλεισμένων των θυρών, έκριναν κόντρα στις εισηγήσεις του αρεοπαγίτη Αντώνη Δουλγεράκη και στην πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ότι οι συμβασιούχοι μπορούν να μονιμοποιηθούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η απόφαση αφορά κατά κύριο λόγο στους συγκεκριμένους συμβασιούχους και ενδεχομένως μπορεί να αποτελέσει πιλότο για εκείνους που ήταν συμβασιούχοι προ της αναθεώρησης του Συντάγματος το 2001, υπό την προϋπόθεση ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.