17 Απρ 2011

Αυτοδικία


Στην περίπτωση των επεισοδίων στην παραλία της Αμμουδάρας σχετικά με την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών  από ιδιώτη, οι άνθρωποι της ΔΑΕΑΝ και του Δήμου Αγίου Νικολάου διέπραξαν "αυτοδικία", αφού πήγαν και έβγαλαν τις τοποθετημένες ξαπλώστρες του ιδιώτη χωρίς πρωτόκολλο διοικητικής απόβολής ή διαταγή προσωρινών μέτρων.

Η σωστή και νόμιμη διαδικασία θα ήταν, μόλις αντιλήφθηκαν την παράτυπη τοποθέτηση των ομπρελών από τον ιδιώτη να προσφύγουν δικαστικά και να ζητήσουν την έκδοση προσωρινής διαταγής για την απομάκρυνση τους. Εναλλακτικά,  θα μπορούσαν να ζητήσουν από την κτηματική υπηρεσία Δημοσίου την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής. Αν γινόταν τα παραπάνω η απομάκρυνση των ξαπλώστρων θα γινόταν νόμιμα και  με την προστασία της αστυνομίας.
Όμως δεν έκαναν τίποτα από αυτά. Πήγαν μόνοι τους και έβγαλαν τις ξαπλώστρες με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα γνωστά επεισόδια.

Γιατί όμως έγινε αυτό. Δεν τους ενημέρωσε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου ή της ΔΑΕΑΝ για τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί. Ή μήπως επέλεξαν την τακτική της αυτοδικίας συνειδητά;