12 Απρ 2011

Η απάντηση του προέδρου του Συλλ. Εργ. του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στο σχόλιο μου για την ανακοίνωση

Αγαπητέ συνάδελφε,
σε απάντηση των όσων αναφέρεις σε σχόλιο σου σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου μας για την αναδιάρθρωση του Χάρτη Υγείας στο νομό μας, σου επισημαίνω τα ακόλουθα:

Η ανακοίνωση του Συλλόγου είχε ως στόχο στο να επικεντρωθεί στο επίκαιρο θέμα της συγχώνευσης ή της επικείμενης – όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου- κατάργησης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Τα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου είναι σοβαρά και γνωστά, όπως και η υποχρηματοδότηση του συστήματος, αλλά δεν ήταν της παρούσης.
Το νοσοκομείο μας δεν είναι τέλειο αλλά δεν πρέπει να απαξιώνουμε την προσφορά και το ρόλο του, ιδιαίτερα σε αυτές τις πονηρές μέρες, καθώς και να μηδενίζουμε το έργο και τον μόχθο των εργαζομένων σε αυτό.
Ο Σύλλογος δεν είναι ούτε υπέρ της υποβάθμισης των άλλων νοσοκομείων ώστε να αναδειχθεί το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόμαστε, ούτε πίστεψε ποτέ ότι τα προβλήματα του και οι ελλείψεις του θα λυθούν ως δια μαγείας, Αντιθέτως είναι πεπεισμένος ότι μόνο μέσα από αγώνες αυτό μπορεί να επιτευχθεί.
Το σχέδιο της ενιαίας διοίκησης στα νοσοκομεία του νομού μας δεν το γνωρίζουμε και άρα δεν μπορεί να γίνει τεκμηριωμένη τοποθέτηση επ’ αυτού.
Το αναφερθέν στην ανακοίνωση χρηματικό κόστος αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας και όχι βεβαίως στο κόστος των λειτουργικών εξόδων του νοσοκομείου ούτε και στο κόστος πρόσληψης νέου προσωπικού.
Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν ….. Θα μας προσπεράσουν και θα τρέχουμε πίσω τους λαχανιάζοντας, επικαλούμενοι στερεότυπα του παρελθόντος αρνούμενοι να κατανοήσουμε ότι άλλα κέντρα με πονηριά και μαεστρία δρούσαν υποβολιμαία εις βάρος της ίδιας της ύπαρξης του νοσοκομείου μας.
Σύλλογος είναι όλοι οι εργαζόμενοι και οι όποιες προτάσεις τους διαφοροποιούνται είναι ευπρόσδεκτες για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων για τη συγκρότηση κοινού μετώπου τόσο για την στήριξη του Νοσοκομείου μας όσο και για τους αγώνες για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους κατοίκους του νομού μας. Αν εσύ προσωπικά έχεις πρόταση και θέση για την αναδιάρθρωση του χάρτη υγείας του νομού μας καθώς και περισσότερη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο θέμα αυτό, ευχαρίστως να μας την καταθέσεις πράγμα που θα συμβάλλει στην διαμόρφωση κοινής θέσης των εργαζομένων πάνω στο θέμα αυτό.

Συναδελφικά

Μηνάς Σουσαμλής
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου