18 Απρ 2011

Η συνάντηση για τη λειτουργία των Νοσοκομείων και τα θέματα υγείας


Μετά από πρόσκληση του Δήμου Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/04/2011, συνάντηση φορέων με θέμα τις προοπτικές λειτουργίας των Νοσοκομείων του Δήμου μας καθώς και τα γενικότερα θέματα υγείας της περιοχής μας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα υγείας και κυρίως των υποδομών του δήμου μας μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα τα του κ. Λιαρόπουλου τα οποία δημιούργησαν αρκετές διαμαρτυρίες και ενστάσεις.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ανέφερε ότι σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης και κρίσης με πολλά οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και τη λειτουργία του νοσοκομείου μας αναδεικνύονται άλλα θέματα και εστιάζουμε σε λάθος στόχους με κίνδυνο να χάσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και στη βάση αυτών να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Αφού έγινε εκτεταμένη συζήτηση ανάμεσα στους φορείς ο κ. Κουνενάκης ανέγνωσε στους παρευρισκόμενους προτεινόμενο ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:

  • «- Στα πλαίσια του ήδη υπάρχοντος σχεδιασμού , θα πρέπει να καθιερωθεί ένας διάλογος με στόχο τη συνεργασία στα υπάρχοντα νοσοκομεία και στις υπάρχουσες δομές υγείας στο νομό με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και της οικονομίας κλίμακας με μοναδικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου παροχών υγείας στους κατοίκους του νομού. Είναι θέμα πλέον της διοικήσεως του Νοσοκομείου και της Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης να εξεύρουν τρόπους συνλειτουργίας των νοσοκομείων του νομού.
  • - Να ολοκληρωθεί η 2η φάση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου η οποία θα αναβαθμίσει τις συνολικές παροχές υγείας στο νομό αλλά και τους κατοίκους όμορων περιοχών του Νομού Ηρακλείου.
  • - Πρώτος στόχος είναι να εξευρεθούν τα χρήματα για την αποπεράτωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου το οποίο με τις υποδομές που διαθέτει και με αυτές που θα έχει μετά την ολοκλήρωσή του θα παρέχει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κλίμακας στους κατοίκους του νομού και σε κομμάτι πολιτών του γειτονικού νομού, ενώ αποτελεί βασικό στήριγμα και προϋπόθεση για τη στήριξη του τουρισμού σε μια ευρύτερη περιοχή…».
Τέλος , συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία ομάδα από όλους τους αρμόδιους φορείς η οποία θα διαχειρίζεται το ζήτημα του Νοσοκομείου και θα συντάξει ενιαίο ψήφισμα ενώ παράλληλα θα γίνουν άμεσα συναντήσεις με τους βουλευτές του νομού, με τη Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης, με την περιφέρεια Κρήτης και με το Υπουργείο Υγείας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα υγείας κ. Μενέλαος Φουλεδάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Μαρία Μπετούρα, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανόλης Κλώντζας, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Πανίκος Καρατσής, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βασίλης Χατζηδάκης, παράγοντες του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, οι πρώην Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός, κ. Μενεγάκης, κ. Χατζηδάκης καθώς και άλλοι φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Άγιος Νικόλαος, 16/04/2011, Γραφείο Τύπου