14 Απρ 2011

Δήμος Αγίου Νικολάου-Τοπική Κοινότητα Βραχασίου ....«Θεατρική σκηνή χωρίς σενάριο, χωρίς ρόλους»


Είναι πλέον σαφές, ότι ο κ. Δήμαρχος δεν θέλει ούτε να ακούει την λέξη Βραχάσι.
Φαίνεται στο πρόσωπό του, στον τρόπο που χειρίζεται θέματα που αφορούν το Βραχάσι. Είναι φανερή η απαξίωση για την περιοχή μας και για τα πρόσωπα που την διαχειρίζονται.
Θα μου πείτε, τα πρόσωπα εμείς τα διαλέξαμε, θα υποστούμε και τις συνέπειες και το λέω εγώ, που έχω μερίδιο αυτής της ευθύνης.
Σε καμιά περίπτωση βέβαια, δεν εννοώ την σιωπή, την υποχώρηση, την αδιαφορία, την παθητική στάση.
Είμαστε ενεργοί πολίτες με ανησυχίες, είχαμε ένα σχεδιασμό, ένα όραμα για τον τόπο μας, θεωρήσαμε ότι αυτοί που στηρίξαμε, θα ανταποκριθούνε στην δύσκολη συγκυρία, δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη και μάλιστα αποκαλύφθηκε και πολύ γρήγορα.
Εδώ και μέρες, γίνεται ολόκληρη συζήτηση, γιγαντώσαμε ένα θέμα χωρίς να πρέπει και το μόνο που καταφέραμε είναι να γελάνε μαζί μας για άλλη μια φορά, να κουνάνε το κεφάλι τους με απαξίωση και τελικά τι? Η βλάβη ποιον θα πονέσει? Ποιος θα την πληρώσει? Μα φυσικά εμείς.
Όμως να πάλι, πως αποκαλύπτεται το πρόβλημα των «προσώπων». Όχι εσύ εγώ, όχι αυτός, εμείς και ούτω κάθε εξής.
Βάλανε στήθος κάποιοι, για την λάθος η μη ανάγνωση του καταστατικού της δύσμοιρης εταιρείας, που τελικά, το κόστος της καλής η κακής λειτουργίας της, ποιους θα πονέσει? Έχουν αντιληφθεί κάποιοι, υπέρμαχοι της δήθεν «επιλεκτικής» νομιμότητας, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι από μόνοι τους και τους κάνουν ακόμη δυσκολότερους, όταν από την στάση τους κινδυνεύει το μεροκάματο των συγχωριανών μας, που περιμένουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, από αυτόν τον τόπο, που με τις πράξεις και τις ενέργειές τους, θα βρεθεί στο περιθώριο ?
Αυτοί οι ίδιοι όμως, κάθισαν «κότες», στην έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2011, που μας πετάει έξω, που μας βυθίζει.
Κουβέντα γι' αυτό, αντίθετα, επιχειρείται μια προσπάθεια δείχνοντας μας ψίχουλα, να μας πείσουνε πως αυτά, τα. μεγάλα αλλά μικρά, «θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών».
Κύριοι, μήπως είναι καιρός να αντιληφθείτε, τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μας?
Μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε, να ξαναπροβάρετε, τους ρόλους σας?
Οι .....παραστάσεις όταν δεν «τραβάνε» κατεβαίνουν.

Αλέκα Αγγελοπούλου- Σουλαδάκη