17 Ιαν 2011

Μια πρόταση για το πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του νέου δήμου Αγίου Νικολάου


Στο Βραχάσι υπάρχει το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν τα γραφεία της Κοινότητας Βραχασίου στο παλιό δημοτικό σχολείο. Το κτήριο ανακαινίστηκε πρόσφατα (2007), με έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα Θησέας και εξοπλίστηκε με γραφειακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό από την Κοινότητα Βραχασίου. Το συνολικό κόστος της ανακαίνησης και του εξοπλισμού ξεπέρασε τις 200.000 Ευρώ.
Μετά την κατάργηση της Κοινότητας Βραχασίου και την ένταξη της περιοχής στο νέο Δήμο Αγίου Νικολάου στο κτήριο αυτό εργάζεται μόνο μία υπάλληλος του Δήμου και τα υπόλοιπα γραφεία είναι άδεια.

Απ΄ ότι ξέρω αντίστοιχος ελεύθερος κτιριακός και γραφειακός εξοπλισμός υπάρχει και στο Δήμο Νεάπολης, που κι΄ αυτός εντάχθηκε στο νέο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Νομίζω λοιπόν ότι είναι πολύ βολικό και λογικό κάποιες υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Νικολάου να στεγαστούν εξ΄ολοκλήρου στα κτήρια της πρώην Κοινότητας Βραχασίου και του πρώην Δήμου Νεάπολης. Μπορούν να μεταφερθούν εκεί υπηρεσίες οι οποίες δεν έχουν άμεση επαφή με την εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως η τεχνική υπηρεσία, ή η οικονομική(πλην των ταμείων). Μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας (internet και συστήματα online) μπορεί να εξασφαλίζεται άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς να χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένες στον ίδιο χώρο.

Έτσι ο δήμαρχος Δημ. Κουνενάκης θα κάνει πράξη τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί ενότητας του νέου δήμου, ενώ θα μπορέσει να εξασφαλίσει αρκετά κονδύλια από τη στέγαση των υπηρεσιών, σε αυτή την τόσο δύσκολη για την αυτοδιοίκηση οικονομική συγκυρία.