19 Ιουν 2010

Η επιχείρηση επανασφράγισης καταστημάτων στο Δήμο Ελληνικού

Για μια ακόμη φορά η Αστυνομία αρνήθηκε χθες το βράδυ την επανασφράγιση των παράνομων νυχτερινών κέντρων στην παραλία του Ελληνικού. Για μια ακόμη φορά αρνήθηκε να πράξει τα δέοντα, όταν δήμος και κάτοικοι απαίτησαν επιτέλους την εφαρμογή του νόμου.

Όταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ η δημοτική αρχή παρουσία της δημοτικής αστυνομίας, δύο αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος κόσμου ζήτησε από τους υπεύθυνους του κέντρου Vegas να το σφραγίσουν, αφού δεν έχει άδεια λειτουργίας, συνάντησε την απροκάλυπτη άρνηση των υπευθύνων του νυχτομάγαζου.




Οι αστυνομικές δυνάμεις αρνήθηκαν να εκκενώσουν τα νυχτερινά κέντρα και μετά από αυτές τις εξελίξεις ο κόσμος έκλεισε τις τρεις λωρίδες της Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα, ενώ μετά τις 22:00 διέκοψε την κυκλοφορία και σε δυο λωρίδες στο ρεύμα προς Πειραιά, βάζοντας απορριμματοφόρα στο οδόστρωμα.


Το αίτημα των συγκεντρωμένων ένα και μοναδικό: να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της. Η ειδική μεταχείριση που απολαμβάνουν τα νυχτερινά κέντρα στην παραλία του Ελληνικού βγάζει πλέον μάτι.

Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δήλωσε στο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη και στους παρευρισκόμενους ότι είχε εισαγγελική εντολή και δεν μπορεί να κάνει εκκένωση των νυχτομάγαζων. Αυτή είναι η στάση που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια η αστυνομία. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, όπως κινητοποιήσεις εργαζομένων, κανένα ενδοιασμό δεν έχει στη χρήση βίας.



Ο δήμος Ελληνικού είχε προειδοποιήσει από την Παρασκευή 4 Ιουνίου στη παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής πως, αν δε ληφθεί κανένα μέτρο από την πλευρά της Αστυνομίας θα προβεί στην επανασφράγιση των κέντρων VEGA και WYNN και διακοπή της λειτουργίας τους.

Μετά τις 11 το βράδυ οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από τη Λ. Ποσειδώνος καθώς ο δήμαρχος δήλωσε πως υπάρχει η διαβεβαίωση πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν κάποιες κινήσεις από πλευράς της κυβέρνησης. Τόνισε όμως πως, αν αυτό δεν γίνει, τότε θα επαναληφθούν οι κινητοποιήσεις και με άλλες μορφές μέχρι να κλείσουν τα παράνομα και να αποδοθεί η διαχείριση της παραλίας στο δήμο.

19/6/2010 από την ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού