19 Μαΐ 2010

Δενδροφύτευση από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Η συνεργασία μεταξύ φορέων και υπηρεσιών αποδίδει πάντα καρπούς!
Δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία, έναντι του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Άγιο Νικόλαο, από την η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Λασιθίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου και την Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλου. Συμμετείχαν επίσης εξυπηρετούμενοι της Κινητής Μονάδας καθώς και περιθαλπόμενοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου.

psihiki.jpg

Η Ψυχολόγος, κ. Χάρις Καρατζούνη, της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ευχαρίστησε το Δήμο Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Λασηθιωτάκη, την κ. Όλγα Τσαγγαράκη από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, την κ. Λαζαράκη Μαρία , περιβαλλοντολόγο του Δήμου, τους κ. Νίκο Μασσάρο, κ. Γιώργο Αφορδακό, κ. Νίκο Περάκη από την Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλου και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή τους και συνέχισε λέγοντας ότι «Η κίνηση αυτή βοήθησε ουσιαστικά όλους εκείνους που συμμετείχαν» και τόνισε ότι «τέτοιου είδους προσπάθειες δίνουν νόημα σε απλά πράγματα της καθημερινότητας, βοηθώντας ταυτόχρονα και την οικολογική μας συνείδηση αλλά πάνω απ όλα στην αποφυγή του στίγματος σε ότι αφορά στην ψυχική υγεία και στις ψυχικές παθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιόλογο και η συνεργασία μεταξύ φορέων και υπηρεσιών αποδίδει πάντα καρπούς!».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Λασηθιωτάκης δήλωσε ότι με μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκε ο Δήμος την εν λόγω συνεργασία για τη δενδροφύτευση και συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένας όμορφος και θαυμαστός κήπος στην πόλη μας, γεμάτος πολύχρωμα άνθη και αρωματικά φυτά. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση η οποία όπως είπε, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα όχι μόνο οικολογικής συνείδησης αλλά ανέδειξε και την αξία του εθελοντισμού ως προς την υιοθέτηση μικρών πάρκων και παρτεριών μέσα στην πόλη, που έχουν ανάγκη την φροντίδα μας.

Η περιβαλλοντολόγος του Δήμου, κ. Λαζαράκη Μαρία ευχαρίστησε την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας που μας αφύπνισε για την δράση αυτή και ανέφερε ότι θα υπάρξει και συνέχεια στη συνεργασία μας στα πλαίσια της εβδομάδας περιβάλλοντος την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.
Άγιος Νικόλαος, 18/05/2010