11 Φεβ 2009

Τουρκική Ένωση Κρήτης;

Σε παλαιότερη εγγραφή μου πριν από 2 χρόνια είχα αναφερθεί στην ύπαρξη ιστοσελίδας της "Λαϊκής Δημοκρατίας της Κρήτης". Όπως αποδείχθηκε, η σελίδα αυτή ήταν ένα εικονικό δημιούργημα στα πλαίσια κάποιου διαδικτυακού παιχνιδιού. Η ύπαρξη της όμως δημιούργησε και δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο και ποικίλα σχόλια σχετικά με την ελληνικότητα του νησιού μας.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και παρακινούμενος από κάποιο σχόλιο αναγνώστη, ανακάλυψα την ύπαρξη σελίδας - ιστολογίου της Τουρκικής Ένωσης Κρήτης , για την ακρίβεια Girit Türk Birliği . Το ιστολόγιο αυτό, όπως μπορείτε να δείτε, έχει καταχωρημένες τρεις δημοσιεύσεις, όλες το 2007 και μιλά για την ύπαρξη μιας ομάδας - ένωσης με την επωνυμία αυτή που αποτελείται από τουρκοκρητικούς, κατόχους κατά δήλωση τους και ελληνικού και τουρκικού διαβατηρίου. Αναγνωρίζουν την ελληνικότητα του νησιού μας, ζητούν όμως και την αναγνώριση της τουρικής κουλτούρας που δημιουργήθηκε και αποτυπώθηκε στα χρόνια της οθωμανικής κατάκτησης. Το πιο προκλητικό είναι η εγγραφή που αναφέρεται στη γεννοκτονία των τούρκοκρητικών το 1897 από τους έλληνες κατοίκους της Κρήτης. Σχετικά video έχουν ανεβάσει στο you tube (1, 2).

Ίσως και η σελίδα αυτή να μην έχει κάποιο πραγματικό αντίκρισμα. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι πολύ ενοχλητικό να βλέπει κάποιος στο διαδίκτυο την Κρήτη πάνω στην Τουρκική σημαία και αναφορές σε γενοκτονίες τουρκοκρητικών από έλληνες.