8 Ιουν 2007

Παγκρήτιο Στάδιο

Τετάρτη 18 Απριλίου 2007: Στον τελικο της ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο, φίλαθλοι της ομάδας των Μαλλίων τοποθέτησαν σημαία της Κρητικής Πολιτείας με γραμμένο το σύνθημα "Ανεξαρτησία 2012". Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο από την μεγαλύτερη εφημερίδα της Κρήτης, την "Νέα Κρήτη", ενώ στα ιστολόγια άρχισε ένας ιδιότυπος διάλογος σχετικά με το θέμα της "ανεξαρτητοποίησης" της Κρήτης.


***************************************************************************


Τετάρτη 6 Ιουνίου: Το Παγκρήτιο στάδιο είναι ασφυκτικά γεμάτο για τον αγώνα της εθνικής Ελλάδας με την εθνική Μολδαβίας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού κυπέλλου 2008. Οι κρητικοί φίλαθλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εθνική Ελλάδας. Στην κερκίδα των φανατικών υπάρχει ένα μεγαλο πανό με την Κρήτη ζωραφισμένη ως Ελληνική σημαία (δυστυχώς είμουν στο απέναντι πέταλο και δεν μπόρεσα να το φωτογραφίσω καθαρά).


Στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα, όταν η Μολδαβία ισοφάρισε, οι φίλαθλοι της Κρήτης έδειξαν την με
γάλη τους αγάπη για την εθνική μας ομάδα με συνεχή συνθήματα και χειροκροτήματα, σπρώχνοντας τους παίχτες στη νίκη.

Δεν είμαι ιδιαίτερα ποδοσφαιρόφιλος, πήγα όμως στο γήπεδο και πέρασα μια όμορφη βραδιά, αν και η εθνική μας δεν έπαιξε καθόλου καλά. Μου έμεινε όμως η χαρά και η περηφάνια για την αγάπη των Κρητικών φιλάθλων στην εθνική Ελλάδας.