4 Ιαν 2007

Γράμμα των 2 απεργών πείνας


Διάβασα στο ιντυμίντια το παρακάτω γράμμα των 2 απεργών πείνας και το αναδημοσιεύω, θεωρώντας το πολύ σημαντικό, μαζί βέβαια με την φωτογραφία από την παρέμβαση συμπαράστασης από συντρόφους τους στην γιορτή του Δήμου Αθηναίων την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

"Το κείμενο αυτό αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια για να εξακολουθούμε να κρατάμε την επαφή καθώς συνεχίζουμε την απεργία πείνας διεκδικώντας την απελευθέρωσή μας.


Τα γεγονότα που ήρθαν στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες δεν θα μπορούσαν παρά να αναδείξουν το πραγματικό πρόσωπο των μηχανισμών καταστολής του κράτους, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και των κομμάτων να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να επιδωθούν για άλλη μια φορά στο γνωστό παιχνίδι αποποίησης ευθυνών.Φένεται ξεκάθαρα ότι η σχέση εξουσίας εξουσιαζόμενων δεν μπορεί να αλλάξει ούτε μπορεί να υιοθετήσει πιο ανθρωπιστικές μορφές.

Οι μέθοδοι των μπάτσων, των δικαστικών αρχών και των αφεντικών τους αποσκοπούν πάντα στο να τσακίσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης. Ενώ οι λαοπλάνοι ρήτορες λατινικών καταβολών με πομπώδες ύφος εξυμνούν πάσης φύσης πραίτορες τα χέρια των οποίων καθημερινά βάφονται με αίμα.

Τα λεγόμενα περί απόδοσης δικαιοσύνης μόνο στην αρρωστημένη φαντασία τους θα μπορόυσαν να κρύψουν τις προφανείς διώξεις κατά πολλών αγωνιζόμενων.Η υπόθεση των Π. Ασπιώτη, Γ. Καλαιτζίδη και Γ. Καρασαρίνη που διώκονται για την απαλλοτρίωση αστυνομικού υλικού όπως και η υπόθεση του Ν. Κουνταρδά, Σ. Μαλινδρέτου που διώκονται για τον ξυλοδαρμό του Πολυζογόπουλου, αλλά και η δική μας είναι ενδεικτικές προσπάθειες της εξουσίας χωρίς στοιχεία και με συνοπτικές διαδικασίες. Παράλληλα διώκονται αγωνιστές όπως ο Γ. Δημητράκης που εναντιώθηκαν σε καπιταλιστικά συμφέροντα.

Γνωρίζοντας ότι την ίδια αντιμετώπιση θα έχει και η μορφή αγώνα που επιλέξαμε ξέρουμε ότι πολύ πιθανόν να παραταθεί η διάρκεια των διεκδικήσεων μας.

Με την πάντα εύχρηστη στα χέρια της δικαιοσύνης δικαιολογία της γραφειοκρατίας, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση προχωράει σε μια κίνηση μετάθεσης ευθυνών κλείνοντας το φάκελο μετά από σχεδόν 8 μήνες, αναβάλλοντας την απάντηση στις αιτήσεις αποφυλάκισης για μετά τις χειμερινές διακοπές της. Η αδιαλαξία και η συνεχής χρήση παρόμοιων υπεκφυγών φαινομενικά αποσκοπούν στο να μας εξοντώσει ψυχολογικά αδιαφορώντας φυσικά για την υγεία μας.Η στάση αυτή αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αιχμή του δορατος ενός ολοκληρωτικού συστήματος.

Η παραμονή μας στη φυλακή έχει ενδυναμώσει την πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη κάθε άλλο παρά τυφλή είναι.Το πιο πρόσφατο γεγονός της αποφυλάκισης των <<κουμπάρων>> αλλά και των μεγαλοκαρχαριών του παραδικαστικού αποδεικνύει την διάχυτη κοινώνικη πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη έχει διαφορετικα μέτρα και σταθμά.

Βρισκόμενοι πλέον στο νοσοκομείο των φυλακών διαπιστώνουμε ότι δεν θα μπορούσε ο χώρος αυτός να αποτελέσει εξαίρεση στη μακριά λίστα με τους ακατάλληλους χώρους κράτησης και έλλειψης ενδιαφέροντος. Ακόμα και οι εξετάσεις που μας κάνουν δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες αφού τη μια παρουσιάζονται παθολογικά προβλήματα ενώ την άλλη αυτά εξαφανίζονται ως δια μαγείας.

Έχοντας αρχίσει πλέον να αποκτά προβλήματα όρασης και ιδιαίτερα αδύναμος ο Ταράσιος αλλά και εγώ με προβλήματα υπερσυγκέντρωσης ουρικού οξέος στο αίμα θα συνεχίσουμε πάραυτα τον αγώνα μας μιας και δεν θα δεχτούμε να γίνουμε πιόνια στο παιχνίδι τους.

Η δίκη που διεξάγεται αυτές τις μέρες για τους 3 αγωνιστές(Π. Ασπιώτη, Γ. Καλαιτζίδη , Γ. Καρασαρίνη) που το μόνο τους <<αδίκημα>> ήταν το να μην δεχτούν να γίνουν ρουφιάνοι αποτελεί κρίσιμη καμπή στο δρόμο προς την απολυταρχία που έχει πάρει η ελληνική δικαιοσύνη. Προς τους αγωνιστές αυτούς εκφράζουμε την αλλυλεγγύη και την συμπαράστασή μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλλυλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των κρατουμένων των φυλακών Ιωαννίνων.Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι ο όρος φυλακή χρησιμοποιείται ευθαρσώς στη συγκεκριμένη περίπτωση που στην ουσία πρόκειται για στάβλους που έχουν στοιβαχτεί ασφυκτικά ανθρώπινες ψυχές.

Η αλληλεγγύη που μας έχουν δείξει τόσοι πολλοί ανθρωποι μας έχει κυριολεκτικά αγκαλιάσει και μας δίνει δύναμη και κουράγιο τις δύσκολες αυτές μέρες.Τι άλλο πιο σημαντικό απ’ το να ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι!"

οι Απεργοί Πείνας
Γεράσιμος Κυριακόπουλος

Ταράσιος Ζαντορόζνι

2/1/2007