29 Οκτ 2006

Για τις εκλογές στην Κοινότητα Βραχασίου (Σεπτέμβριος 2006)

Αντίθετα με ότι πιστεύουν κάποιοι, η δημιουργία της Κοινότητας Βραχασίου αποτέλεσε περήφανη νίκη της επίμονου αγώνα των κατοίκων της περιοχής μας για την περιφρούριση του συλλογικού και συνταγματικού δικαιώματος στην αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συνέπεια λόγου και πράξεων διόρθωσε την αυταρχική στρέβλωση της αναγκαστικής συνένωσης των χωριών μας με το Δήμο Νεάπολης και έλυσε το υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα κενού εξουσίας που υπήρχε στην περιοχή, ανταποκρινόμενη στην εμπιστοσύνη που της δείξαμε με την ψήφο μας στις βουλευτικές εκλογές.

Σε ενάμιση μήνα έχουμε δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

Σε ενάμιση μήνα έρχεται η στιγμή που τόσα χρόνια περιμέναμε. Έρχεται η στιγμή να ψηφίσουμε για τους εκπροσώπους μας στο Κοινοτικό Συμβούλιο Βραχασίου. Θα ψηφίσουμε εμείς, χωρίς μεσάζοντες και μεσολαβητές, για αυτούς που θα διοικήσουν τον τόπο μας, άμεσα και δημοκρατικά, μακριά πια από την μέγγενη του μεγάλου και ξένου Δήμου.

Ο στόχος πλέον επετεύχθη. Από εδώ και πέρα εξαρτάται από εμάς και μόνο από εμάς ποια θα είναι η πορεία του τόπου μας.

Προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο Σφυράκη ότι ως Κοινοτάρχης Βραχασίου- Μιλάτου θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το μέλλον της περιοχής. Άλλωστε αυτό δείχνει και η επιτυχημένη πορεία του στο παρελθόν ως Κοινοτάρχης Μιλάτου και ως πρόεδρος της επιτροπής αγώνα. Εξίσου ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα και από το πολύ καλό ψηφοδέλτιο το οποίο συγκροτεί. Δυστυχώς, σοβαροί προσωπικοί και οικογενειακοί λόγοι μου δεν μου επιτρέπουν να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος ή ως υποψήφιος πάρεδρος Μιλάτου.

Δηλώνω όμως ότι θα στηρίξω το Γιώργο Σφυράκη, τον συνδυασμό του και το νέο συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές με κάθε δυνατό τρόπο ως υπεύθυνος πολίτης του τόπου. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα δείξουμε ως πολίτες την απαραίτητη ωριμότητα, τόσο στις εκλογές, όσο και στα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Ούτως ή άλλως, όπως αναφέρει και ένα από τα πρώτα συνθήματα του αγώνα, η δική μας κοινότητα είναι δική μας υπόθεση.

Γιώργος Μανουσάκης